Memoria externa

                        

Suporturi utilizate in prelucrarea automata a datelor

Datele si programele necesare pentru realizarea unui proces de prelucrare sunt incarcate in memoria RAM. Dar memoria interna prezinta o capacitate mica de stocare si este volatila. De aceea rolul de a stoca in mod permanent volume mai mari de date si programe revine memoriei externe.

Toate colectiile de date si programele sunt inregistrate pe suporturii tehnice de date, de unde pot fi regasite si incarcate in memoria interna prin intermediul unor echipamente spcializate.

Suportul tehnic de date reprezinta un mediu material pe care informatiile sunt stocate si reprezentate intr-o maniera care le face accesibile perceperii lor automate de catre echipamente specializate in acest sens.

Suportuirle tehnice de date se mai numesc memorii de masa tocmai datorita particularitatii lor de a stoca pe timp nelimitat volume mari de date. Acest termen generic de memorie de masa inglobeaza toate tipurile de memorie externa: hard disk, floppy disk, banda magnetica, CD-ROM, disc magneto-optic.

In configuratia PC-ului vom regasi dispozitive care vor permite citirea/scrierea in/din aceste suporturi tehnice de date.

 

Placa de baza   Microprocesorul   Memorie externa   Memorie interna

Mouse   Ecran tactil   Monitor   Imprimanta   Plotter   Creion optic